AVIVA: умният скулптор, който твори чудеса

Практически тест и ревю на апарата за оформяне и стягане на тялото

Представете си, че можем да измечтаем своето тяло и да го изваяме точно такова, каквото е в мечтите ни. Всяка жена, а и не малко мъже, биха дали какво ли не за това.

Е, съвременните технологии правят тази мечта все по-достижима. Не, не става с вълшебна пръчица. Но с постоянство, движение, правилен хранителен режим и правилна терапия резултатите не закъсняват.

Днес ще ви разкажем за нашия личен опит с AVIVA: най-близката до вълшебна пръчица технология за антицелулитна терапия и извайване на тялото, която открихме. Както винаги,при търсенето на апарат се водехме от мисълта и за терапевта, и за крайния клиент. Първото, което ни насочи към AVIVA, беше нещо революционно: апаратът не се нуждае от консуматив. Няма как да се сетим за по-голям плюс за терапевта, за когото тази характеристика означава спестяване на много, много текущи разходи. Освен този впечатляващ факт, първоначалния преглед на характеристиките на машината показа, че мощността ѝ (цели 150W!) е още един голям плюс. Всъщност, в света има само още един толкова мощен апарат, който обаче изисква консумативи. Затова той автоматично отпадна от класацията ни, а ние продължихме с проучването на AVIVA.

Какво представлява апаратът

AVIVA е смарт апарат за оформяне и стягане на тялото от най-ново поколение. В него са съчетани четири технологии: биполярна радиочестота, инфрачервена светлина, вакуум и дрениращи ролки. Апаратът разполага с двойна филтрираща система, която се грижи за безпроблемната му работа с маслата, които се използват по време на терапията.

Всичко изброено до тук звучеше повече от страхотно. Време беше да тестваме как стоят нещата на практика.

От гледна точка на терапевта

Първото, което ни впечатли при практическия тест на AVIVA, беше безшумната работа. Машината се оказа толкова тиха, че трябваше да проверим дали е включена. На второ място дойде изключително добре направеният интерфейс и супер лесната настройка. Всичко, което трябваше да направим, за да започнем работа, беше да изберем основни параметри от предварително предоставените от производителя. От там нататък всичко можеше да се следи на огромния 12-инчов дисплей.

Всъщност се оказа, че можем преспокойно да третираме цялото тяло, от брадичката, до краката, без въобще да се налага да вдигаме поглед от зоната, в която работим. Трябваше само да изберем подходящия апликатор: “WSculptor” или “WTighten”. Параметрите могат да се променят директно от апликатора, в който, освен всичко останало, са вградени и сензори, които ни позволяват да следим на екрана работната температура, която прилагаме, в реално време. Апликаторите са изключително лесни за поддръжка и хигиенични и могат да се разглабят и да се почистват с течаща вода.

От гледна точка на клиента

Всеки терапевт знае, че що се отнася до преживяването на клиента, основните въпроси са два: какво е усещането при процедурата и какъв е ефектът. Е, практическият тест показа, че отговорите и на двата въпроса са повече от задоволителни.

Усещането по време на терапията е изключително приятно: отпускащо съчетание от затопляне и масаж от ролките и вакуума. Разбира се, всеки има различен праг на болка, затова на някой от нас им беше комфортно на не повече от 42 градуса, а други стигаха до 45.

Резултатите пък се оказаха толкова добри, че чак ни изненадаха. След сесия от 6 процедури за корем, по една процедура всяка седмица, се оказа, че зоната е намаляла с цели 4 сантиметра. Разбира се, резултатите при този вид терапия са строго индивидуални и зависят от много неща, като генетичната предразположеност на клиента и хранителните му навици, така че в зависимост от човека за същото време може да се постигне и повече, и по-малко. За да се увеличи въздействието на процедурата е важно да се приемат повече течности (без захари) и да се увеличи физическата активност.

В заключение: AVIVA е един изключително добър апарат от всяка гледна точка: удобен и изгоден за терапевта, комфортен и ефикасен за клиента.
Важно е обаче клиентите да разбират, че той не е съвсем вълшебна пръчица и няма да ги накара да отслабнат по чудо. Да, това е изключително качествена технология, която ще им помогне да скулптират тялото си и да намалят размера и формата на зони, които не харесват. До реална загуба на тегло обаче може да доведе само правилният хранителен режим и здравословната физическа активност.