Защо избрахме SmartLase: отличен опит от личен опит

Ревю на апарата от специалистите на BeautySector

Всяко начало е важно. Днес, в началото на блога ни, искаме да ви разкажем как започна всичко. Това е само първата от много статии, в които ще споделяме с вас експертизата и личния опит на нашия екип, защото продажбата на апаратура е само началото. А след нея идва истинската връзка с клиента. За нас тази връзка е най-ценната и важна част от бизнеса. Затова тя е и основата на нашия бизнес модел. Искаме този блог да бъде истински полезен за вас, професионалистите в сферата на естетичните процедури. Защото правилната информация е също толкова важна част от печелившия бизнес, колкото и правилната техника.

Днес ще ви разкажем съвсем честно защо избрахме SmartLase, за да можете вие също да направите информиран избор.

Пазарът за козметични технологии е огромен и конкуренцията в него е ожесточена: всеки производител се опитва да се отличи и да даде най-доброто от себе си. Това е сфера, в която технологиите постоянно се разработват и усъвършенстват за по-добри резултати. И разбира се, почти всяка компания се представя като най-добрата, най-иновативната и предлагащата най-голям избор и качество, с изумителен ефект дори след само една процедура.

Няма как да се ориентираш правилно в този поток от брилянтен маркетинг и високи технологии, без да си „врял и кипял“ в сферата на козметичните бизнеси. Тук идва огромната сила на опита, който екипът ни притежава.

Държахме да имаме в портфолиото си апарат за лазерна епилация, който не просто да е конкурентен, а да отвява конкуренцията. Затова още в самото начало насочихме цялото си внимание и енергия натам. Екипът ни започна дълго, внимателно и обстойно проучване, за да намерим този апарат, който ще покрие всичките ни високи лични изисквания. Знаехме много добре, че ни предстои да застанем зад технологията, която предлагаме, с имената и авторитета си на специалисти и че ние ще сме тези, които ще понесат негатива от разочарованието на клиентите, ако изберем неправилния апарат. Затова не бяхме склонни на никакви компромиси.

Търсехме машина, която няма аналог. И да я открием не беше никак лесно. За месеци проучване се нагледахме на апарати, които се надпреварваха да бъдат „най-мощните“ на пазара. Само че се оказа, че точно тази мощност може да се превърне в истинска бомба със закъснител в ръцете на недостатъчно обучен човек и да нанесе сериозни щети на кожата на клиента. А машината на нашите мечти беше тази, която не изисква месеци обучение, преди терапевтът да може да започне работа с нея.

В крайна сметка не мощността, а малките детайли бяха това, което ни насочи към SmartLase. И в момента, в който го видяхме, единодушно останахме без думи. Оказа се, че под красивата външност се крие истински звяр, с който обаче е изумително лесно да се работи!

Още от пръв поглед ни впечатли изключително висококачествената изработка на всички материали, вложени в апарата. SmartLase беше истинско удоволствие и на вид, и на допир, със супер съвременна и изчистена визия.

Въпросът беше дали ще работи толкова добре, колкото изглежда. След като го пуснахме, се включи огромен 12-инчов дисплей. На него имаше достатъчна информация, за да се ориентира перфектно и най-начинаещият терапевт. И това са само първите от много неща, които наистина го отличават.

Най-важното от тях от гледна точка на терапевта са двата режима на работа. Те са онова, което те кара да се чувстваш в сигурни ръце. Точно тогава, когато имаш най-голяма нужда. Когато тепърва „прохождаш“ с подобен тип апаратура. При режим „Aesthetic” апаратът сам преценява колко и каква енергия да приложи. А когато приключи с избраната зона, автоматично спира.

Усещането от работата с него през цялото време е супер приятно, защото OLED дисплеят позволява постоянно да следиш до къде си стигнал с процедурата и колко още ти остава. Разположен е на гърба на апликатора, така че наблюдението е лесно и удобно. Самият апликатор пък се оказа сигурно най-лекият и удобен, който някога сме хващали: просто се слива с ръката ти и става част от нея.

Това ти позволява да се съсредоточиш изцяло над движенията си при изстрелите, почти като в медитация. За всичко останало просто не е нужно да мислиш.

Когато изградиш достатъчно опит и се почувстваш по-сигурен, може да преминеш към “Professional” режим. Там вече имаш огромна свобода и варианти на настройки, за да жънеш все по-добри резултати.

Още един много важен фактор: усещането за клиента също е пълен комфорт. Индустриалният компресор на HITACHI не позволява температура по висока от 4-5 градуса, дори при най-високи параметри на работа.

Нещото, което направо ни изуми, беше охлаждането на SmartLase. Виждали сме много апарати от висок клас, които имат сериозни проблеми с този показател, затова до този момент да разполагаш с помещение с климатик беше задължително условие, защото машините просто не можеха да се охлаждат достатъчно добре сами. Е, SmartLase се оказа истински боец. При нас, дори след няколко часа в малко помещение с висока температура, апаратът не отчете абсолютно никакъв проблем. Работата продължаваше с пълна сила, а температурата стоеше на минимални градуси и не помръдваше.

Софтуерно апаратът е толкова умен, че може да се оплаче за проблем от разстояние. SmartLase може да се свърже с мрежата през WiFi и да ти сигнализира, ако има нeщо нередно. А това ни позволява супер навременен съпорт от дистанция: нещо, което много държим да предоставяме на нашите клиенти. Освен това машината има т.нар. 24-точкова система за защита, която се стартира при всяко включване, прави пълна диагностика и сигнализира дори за най-лекото отклонение.

Накрая, когато спряхме работа, апаратът сам си блокира спусъка, за да не можем да повредим корпуса му. Не го изключихме, за да видим какво ще стане: е, той сам си премина в StandBy режим, за да не консумира енергия.

А ние преминахме в режим на пълно удовлетворение. Бяхме открили точно това, което търсехме. Ето зад този апарат спокойно можехме да застанем с цялата си увереност. С две думи: отличен опит.